21 Ağustos 2008 Perşembe

Altıneller El Sanatları festivali




Altıneller Festivali
Geleneksel Altıneller El Sanatları Festivali 20-29 Ağustos tarihleri arası Taksim Gezi Parkı'nda İstanbullular ve Beyoğlulular ile buluşuyor. 21 Ağustos 2008 saat 19:00'daki açılışa Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay da katılacak.
Geleneksel hale gelen festivalde, ahşap boyamadan peştemalciye, tarakçıdan çizmeciye, unutulmaya yüz tutmuş 24 el sanatı sizlerle buluşuyor.
Yer : Taksim Gezi Parkı Tarih : 20 - 29 Ağustos 2008

Kültür ve Turizim Bakanlığı ile İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nın işbirliğinde düzenlenen "Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivalleri"nin 6'ıncısı, 20-29 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, geleneksel el sanatlarının üretimi yoluyla geçimlerini sağlayan ustaların maddi yönden desteklenmesi için zemin hazırlanması, yapmış oldukları çalışmaların gelecek kuşaklara aktarılması, korunması ve yaşatılması amacıyla düzenlenen festival, Taksim Gezi Parkı'nda düzenlenecek. Festivale, Afyon, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Batman, Bitlis, Bursa, Burdur, Çanakkale, Denizli, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kars, Kilis, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Uşak olmak üzere 35 ilden el sanatları ustası katılacak.

Türk mutfağını tanıtmak için geleneksel gıda üreticilerinin de yer alacağı festivalde, ahşap işçiliği, bakırcılık, geleneksel giysili bebek yapımcılığı, cam işçiliği, çömlekçilik, dokumacılık, gümüş işleri, işlemecilik, sedefkarlık, dericilik, seramik/çini işçiliği, baston yapımı, taş işçiliği, keçecilik gibi geleneksel Türk el sanatları uygulamalı olarak sergilenecek ve Türk mutfağından geleneksel tatlar sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails